söndag 31 juli 2011

UTFLYKTSDAG

Viktor rockar loss med största brödspaden i bagarstugan i Rismyrliden =).

Idag har familjen + mina föräldrar varit på äventyr i de Norrländska skogarna =). Målet var Rismyrliden. Ligger ca 5 mil utanför stan inne i skogen (jag vet, är urusel på att beskriva vägar och vädersträck). Ett charmigt ställe med gamla byggnader, bagarstuga, smedja samt lite andra fina hus. Djur hade de där också; Kalvar, får, kaniner, hästar och grisar. Suggan var enorm och låg och diade sina kultingar. Viktor vågade sig in hos grisarna och latjade med en av kultingarna. När kultingen började nafsa Viktor i fötterna hoppade Viktor ut ur grishängnet =). Fika, glass, mackor, våfflor och kaffe hade de till försäljning. Vi hade med oss egen mat, men delar av familjen köpte goda våfflor. Själv nöjde jag mig med gott kaffe!

På väg hem från Rismyrliden svängde vi förbi Finnforsgrottan som ligger högt uppe i ännu en stor skog =). Tack mamma och pappa för en jättemysig dag <3.

Imorgon åker vi med fina vänner till Lycksele. Vi ska gå på djurparken, bo på hotell och bada på ett utomhusbad som finns i närheten av djurparken.

Dags att packa ner lite kläder, godis och annat smått & gott som kan behövas för två dagars mys i Lycksele!!

lördag 30 juli 2011

FULL FART OCH SENA KVÄLLAR

Ja, dagarna går fort, men ej obemärkt förbi!! Jag njuter för fullt av allt det jag och familjen tar oss för! Denna sommar laddar jag verkligen inför det kommande mörkret och kylan (som jag inte ser fram emot). Igår var jag ganska trött och slut. En liten shoppingrunda på ca 1,5 timme sög musten ur mig och min cellgiftspumpade kropp. En timme på soffan, sen orkade jag med en trevlig grillkväll med familjen och mor och far som kom hem från öland i onsdags! Idag, fredag känner jag mig piggare, men fortfarande lite slut. Har knappt vilat nåt idag, men kunde idag sitta och ta det lugnt på stranden och titta på när barnen badade. En liten vilostund på soffan hann jag med innan det var dags för grillmiddag hos bästa svärföräldrarna!

Har lagt mig till med att blogga när det blivit kväll och barnen gått och lagt sig, vilket blir ganska sent nu på sommarlovet. Barnen lägger sig nån gång mellan 22 och 23, ibland ännu senare. Då är jag liksom också hur trött som helst. Ska försöka ta mig tid att blogga tidigare på dagen så jag inte somnar mellan raderna =). Samtidigt blir kvällen ett tillfälle att sammanfatta dagen på!

Trots trötthet efter cellgiftsbehandlingen, så mår jag så himla bra i övrigt. Det som hänt är att jag fått nåt knas (ont) i matstrupen, då jag sväljer. Kommer mest troligt från strålningen och borde vara övergående. Känns som att det är svullet och sårigt i svalget =(. Armen är fortfarande ond och avdomnad bitvis. Det är bara att ge tiden en chans att fixa detta. Läkaren har ju sagt att det kan ta upp till tre veckor innan man märker av nån effekt av strålningen, så ett par veckor till får jag härda ut!! Sen hoppas jag på bra smärtlindrande effekt!

Nu är jag så där galet trött igen! Sitter inne med tända ljus och tittar ut i mörkret! Riktigt mysigt!!


Skickat från min iPhone

onsdag 27 juli 2011

FRÅN UMEÅ TILL BERGÖN

Juni gåtränar med morbror på altanen på Bergön =).

Idag mellanlandade vi en liten stund hemma då vi kommit hem från Umeå. Men bara en liten stund, åt lunch, packade om lite och drog direkt ut till härliga Bergön. Där ute fanns redan svärfars, Mia, Anders och Juni och Karin och Christer. Nu är vi hemma igen, fastän jag inte ville åka hem =). Skulle gärna ha stannat och kollat solnedgången, efter en helt underbar dag och kväll!!

Jag är grymt trött efter cellgiftsbehandlingen, glömmer alltid HUR trött jag blir mellan varje behandling. En bedövande trötthet om jag ska försöka beskriva den. Det är bara att lägga sig när tröttheten slår till. Som nu tex, nu ser jag knappt vad jag skriver, för orden och raderna flyter ihop. Det blir ett kort inlägg ikväll. Går och knyter mig nu.

tisdag 26 juli 2011

SKOGSPROMENAD OCH LEKTERAPI

Här är vi på upptäcktsfärd i närheten av hotell Björken. När jag var i Umeå för behandling nån gång i Maj så tog jag en promenad till det ställe som vi besökte idag. Ett skogsparti med klipphällar och små stigar. Perfekt ställe för barnen att kunna rasa av sig på =).

Idag har jag fått de sista cellgifterna för den här omgången. Och i morgon får jag sista strålningen. Nu är det 14 dagar till nästa cellgiftsbehandling och fram till dess har jag inga inplanerade sjukhusbesök. Skönt!! Jag hoppas att jag fortsätter att må lika bra som jag gjort de sista veckorna.

Barnen har roat sig på lekterapin tillsammans med Lars idag då jag fick mina behandlingar. Lekterapin här på NUS är riktigt bra. Mycket skoj för barnen att göra! Efter en smaskig hamburgerlunch åkte vi in till stan och shoppade på indiska och lagerhause (hur nu det stavas). Lite nya ljuslyktor, blockljus och lite annat smått och gott slank ner i påsarna.

Kvällen avslutades som igår, hos Ulrika och Sebastian. Lika trevligt som alltid. Klockan är snart halv tolv och vi myser på hotellrummet. Lite tisdagsgodis slinker ner, barnen läser, Lars pillar med datorn och jag bloggar =).

Fina dagar har vi haft här i Umeå, trots anledningen till vistelsen här. Det gäller att göra det bästa av allt, och det känner jag att vi gör, varje dag.

måndag 25 juli 2011

ALIEN OCH CELLGIFTER

Så här tjusig ser jag ut när jag får strålning!!

Barnen tyckte det var spännande att få vara med och förbereda mig inför strålningen =). Viktor tyckte att jag såg ut som en Alien! Det kan jag nästan hålla med om. Tycker själv att jag ser lite läskig ut! Under själva strålningen fick barnen och Lars följa med ut i kontrollrummet där personalen berättade om vad de gjorde. Mycket uppskattat av barnen. Det är bra att de får vara med själva och se vad jag är med om när jag är här i Umeå.

Efter strålningen gick vi till hotellet och checkade in. Alla var då ganska hungriga så då passade det ju bra att äta upp alla 100 plättar som jag stekte igår =). Nja, kanske inte 100, men så kändes det igår vid stekningen. Kl 13.00 i eftermiddags drog cellgiftsbehandlingen igång. Medan jag fick behandling tog Lars barnen och mötte upp Ulrika & Sebastian och deras barn i en äventyrslekpark. Jag passade på att sova lite under behandlingen, skönt som bara den. Middag åt vi sen hos Ulrika och Sebastian. Tack fina vänner för supergod mat och härligt umgänge!!

När vi kom tillbaka till hotellet hade jag lovat barnen lite godis. Så det blev godis och lite tv och en massa prat däremellan. Bra slut på en fin dag! Nu är jag den enda i det här rummet som är vaken, men det är jag nog inte länge till, har slumrat till flera gånger under tiden som jag skrivit det här. Så hittar ni stavfel och annat som är konstigt skrivet så vet ni vad det beror på =).

söndag 24 juli 2011

NY PÅ JORDEN

Idag har jag fått äran att hålla i en liten, söt, alldeles ny liten människa. Camilla och Mattias underbara nytillskott. En fin tjej! Det är nåt speciellt med alldeles "nya" bäbisar, man blir lycklig helt enkelt!! Tack för mysstunden fina Camilla och lillgumman.

Loppis har vi hunnit med idag också, jag och barnen. Lars lämnade vi hemma, han trivs inte på loppis :). Vi gjorde lite fynd och  alla var nöjda när vi åkte därifrån. Mängder med plättar har jag stekt idag, också. Det blir lunchen imorgon då vi hela familjen åker till Umeå. Skönt att ha familjen med sig på behandlingen då vi alla ändå är lediga. Barnen ser fram emot att vara med. De tycker det är mysigt med att bo på hotell, trots att det inte är hotell plaza :). Hotell Björken duger fint. Vi kommer att umgås med Ulrika och Sebastian och deras barn, vilket ungarna också längtar efter. Kommer att bli fina dagar.

Tre strålningar till ska jag få mot min onda arm, må-ons. Sen hoppas jag också att jag ska få cellgifter när jag ändå är nere i Umeå. Det blev inte riktigt bestämt när jag var där sist, huruvida jag skulle få cellgifter. Man ska ju tydligen inte kombinera strålning med cellgifter, då cellgifterna kan påverka strålningen så att den blir starkare än vad den egentligen ska vara. Men förhoppningsvis blir det cellgifter må och tis.

Tänk att man kan gå och längta efter att få cellgifter?! Ja, jag skulle ju såklart inte egentligen vilja ha, men det är ju ett måste, och då vill jag inte behöva gå och vänta längre än jag behöver. Det är 4 veckor sedan jag fick cellgifter sist. Har blivit uppskjutet pga röntgen och förra veckans strålning.

Nu är det hög tid att börja packa för tre dagars vistelse i Umeå.

LÖRDAG HELA VECKAN

Så är det denna sommar, tycker jag. Inte så att vi äter godis varje dag =) (bara nästan). Nä, grejen är den att jag njuter för fullt, varje dag!! Tackar högre makter för att jag mår så bra just nu. I början av sommaren trodde jag aldrig att det skulle bli en sån här underbart njutningsfull sommar.

Igår hade vi en trevlig kväll med fina vännerna Anders och Josefin och deras mysiga tjejer. Tacos till middag (ja, det var ju fredag =). Sedan "Ernst" smarriga efterrätt som han gjorde i senaste programmet. Varmt som sjutton var det ju igår så vi bestämde oss för ett dopp på kvällskvisten. Mobackabadet blev det. Barnen plaskade på och mammorna och papporna tittade på och hade trevligt! Synd att kvällarna går så fort. Man skulle kunna sitta och surra till långt in på natten, men ungarna började bli trötta, så vid tolvtiden bröt vi upp och åkte hemmåt.

Idag har vi haft en riktigt soft dag. Lite shopping på förmiddagen. Sen mys och fika med Mia och Juni! Efter middagen tog jag barnen och åkte till Falkträsket. Kvällsdopp när det är som bäst. (Lars lämnade vi först av på fest).

Jag har världens mysigaste barn. Mamma älskar er så ofantligt mycket mina guldklimpar. Ni berikar mitt liv mer än vad ni någonsin kan tro. Puss på er goungar!! Viktor sa tidigare ikväll att "det bästa med att vara barn är att livet leker HELA TIDEN". Det är väl ett bra betyg på den här sommaren =).

Skänker mina tankar till alla drabbade och alla andra inblandade i det fruktansvärda som hänt i Norge!

fredag 22 juli 2011

12 TABLETTER CORTISON/DAG......

......och ändå värk och domningar i högerarmen. Tack ock lov försvinner värken när jag ligger ner eller när jag tex lutar mig tillbaka i en soffa. Sömnen blir på så sätt ej lidande. Det går även bättre att stå upp än att sitta. Det är som att kotan trycks ihop när jag sitter. Oftast gör det särskillt ont när jag ska äta, såklart, för man sitter ju oftast ner när man äter =). Jag hoppas cortisonets verkan ska kicka in snart så jag slipper det här eländet. I övrigt mår jag just nu hur bra som helst!

Jag älskar livet som jag lever! Är så glad för alla underbara människor som finns omkring mig och berikar mitt liv till max! Jag hatar att ha cancer men försöker att ta vara på dagarna och tänker ändå leva livet fullt ut, så gott det går. Jag behöver inte resor till varma länder (även om det skulle vara trevligt nån gång) för att känna att jag verkligen har gjort nåt. Jag njuter lika gärna här hemma av fina dagar med människor som jag tycker om runt omkring mig. Jag lever inte som att varje dag är den sista, för vem vet hur länge jag lever, men jag njuter av tillvaron på ett helt annat sätt än jag gjorde innan jag blev sjuk. Samtidigt vågar jag inte tänka i tidsperspektiv som tex 1 år framåt. Jag tar hellre några månader, max ett halvår i taget. Det känns mer hanterbart. Livet är till för att levas, trots motgångar, sjukdomar och annat elände. Jag gör mitt bästa för att leva mitt liv här och nu. Och jag ska göra det tills jag inte gör det längre.

Idag är det dags för strålningsomgång nr 4. Sen åker jag hem till familjen igen. Jag hoppas att de har saknat mig, litegrann iallafall =). Nu börjar huset vakna, så det är nog snart dags för frukost =).

Skickat från min iPhone

torsdag 21 juli 2011

SHOPPING MED TJEJERNA

Kan man bli annat än glad när man får mysa med en sån här gladgumma!! Sötaste Juni! På lördag ses vi igen. Nu får vi se till att ses så mycket att du kommer ihåg mig tills nästa gång vi ses =)

Idag har jag haft ännu en härlig dag. Började med strålningen, kl 10.30. Precis när jag var klar där så rullade Fia och Linda in på parkeringen vid Onkologen. Vi styrde direkt in till stan. Shopping, god lunch nere vid älven, lite mera shopping och som avslutning capuchino (stavas det så) och kaka. Tack fina vänner för en superdag!!

Nu har jag checkat ut från hotell Björken och har precis landat i soffan hemma hos Ulrika och Sebastian. Ska sova här i natt. Imorgon får jag strålning vid 13.00 tiden och tar sedan bussen hem. På måndag åker vi ner hela familjen på lite hotellvistelse =). Det var länge sedan barnen följde med på behandlingen. De tycker det är roligt att få vara med, och få bo på hotell =). Så det blir nästa veckas nöje =).
Ha de gott!

BARA MYSIGA DAGAR

Här sitter jag och har det bra!! Det är kompisar till Ulrika och Sebastian som har en helt underbart fin stuga i Sillviken (ön där stugan ligger heter nåt annat, kommer ej ihåg vad). Blev hämtad av Ulrika kring lunchtid då vi körde ut till ön för att stanna där till kvällen. Fantastiskt trevligt. Det blev grillat till middag idag med, vi blev bjudna på glacade, grillade hamburgare. Mums!!

Innan jag åkte ut till ön fick jag äntligen träffa sötaste Juni, hennes fina föräldrar och bästa svärfar. De kom förbi här innan de skulle åka hem till Skellefteå. Snacka om att en bäbis växer mycket på 3 månader!! Sist jag såg Juni var hon en liten plutt. Nu kryper hon ju, och charmar alla =).

Strålning har jag hunnit med idag också, även om man kan tro att jag bara roar mig (vilket jag också gör) =). Det var lite förseningar, så det drog ut på tiden, men jag har ju inga tider att passa, så det gör ju inget. Efter strålningen fick jag träffa en läkare, då jag upplever att jag fått mer ont samt mer domnat i armen efter den första strålningen. Läkaren höjde cortisondosen, ska ta 12 tabletter cortison/dag t.o.m lördag. Kommer att få ännu större hamsterkinder, suck!! Bara gilla läget, huvudsaken är ju att jag slipper ha ont. Finns inget värre än den gnagande smärta som uppstår i armen. Strålningen gör så att det först svullnar upp kring tumören så att det blir ännu mer ont. Efter ett par veckor så kommer svullnaden att lägga sig. När tumörcellerna sedan dör, så kommer svullnaden att lägga sig ytterligare. Tanken är ju att jag ska få mindre ont och kunna sluta äta cortison! Det ser jag och mina kinder fram emot =).

onsdag 20 juli 2011

FÖRSTA STRÅLNINGEN OCH PARKHÄNG

Visst förstår ni att jag har har det bra när jag får "hänga" med dessa två fina tjejer!! Fina Ulrika och lilla söta Saga. Idag åt vi lunch med tre andra tjejer, kompisar till Ulrika sedan förskollärarutbildningen. Vi köpte smarriga mackor på ett matställe där man får allt det man köper nedstoppat i en picknikkorg med tillhörande filt. Sen är det bara att gå ut och sätta sig i parken, som jag har glömt bort namnet på (rådhusparken??) och ha picknik. Mycket trevligt hade vi, trots att vindarna var lite kalla.

Kl 13.40 idag var det dags för min första strålning. Jag fick en del information innan där de bl.a. berättade att strålningen på kotan sker ur två lägen; bakifrån, direkt på kotan, samt snett framifrån. De är väldigt pedagogiska och informativa på strålningen. Kanon tycker jag, då detta är helt nytt för mig. Efter informationen var det dags att lägga sig på britsen på rygg för att bli fastspänd i den ansiktsmask som de göt igår. Masken är formad precis efter mitt ansikte och spänns fast hårt mot britsen så att man ska ligga alldeles still. På masken har de även ritat på olika ställen så att de vet var de ska stråla. Det är tur att jag inte har anlag för klaustrofobi för då skulle jag nog lätt få panik. Ligga fastspänd på en brits med endast ett litet hål för näsa och mun och inte kunna se. Sen blir man lämnad ensam i rummet när strålningen sker! Innan strålningen började togs återigen några översiktsbilder, precis som igår. Allt som allt tog processen ca 15 min, varav strålningen bara någon/några minuter. Jag kommer att få göra 7 strålningar, vilket bestämdes på röntgenronden idag. Detta innebär att jag måste ner må-ons även nästa vecka.

Än så länge går det ju ingen nöd på mig här nere i Umeå, tvärtom, jag har ju Ulrika och Sebastian som jag "hänger" med. Trevligt har vi och gott äter vi. Grillat två dagar i rad. I går natt sov jag över där och i morse åt vi en lång frukost, gilla, gilla!!

Imorgon kommer Mia, Anders och Söt-Juni med flyget hit till Umeå. De ska titta förbi här innan de åker hem till Ske-å, längtar! På torsdag blir det tjejdejt här i Umeå då bl.a. Fia kommer hit. På fredag åker jag hem. Jag måste säga; att för att vara här och strålas, så har jag det riktigt trevligt =)). Det gäller att ta vara på alla tillfällen!! Puss på er.

tisdag 19 juli 2011

UNDERBART BESKED

Det fick vi hos läkaren i Umeå idag på eftermiddagen. Tumörerna har dragit ihop sig!!! I skelettet har det blivit nåt som kallas sklerotisering. Det innebär att på de delar av tumören där tumörvävnaden dött, har det återbildats benvävnad (förkalkningar), vilket också är positivt. Hur mycket tumörerna har krympt vet jag inte, men det jag vet är att behandlingen fungerar även denna gång! Jag känner mig oerhört lättad och avslappnad just nu. Så himla skönt med lite positiva besked efter allt det som varit!!

Det blir ingen cellgiftsbehandling denna vecka, går ej att kombinera med strålningen. Troligtvis blir det cellgifter må och tis nästa vecka. Hade ju gärna gjort bort den behandlingen nu, när jag ändå ska vara här i en vecka, men det är inte så mycket att göra åt!

Inatt sover jag hos Ulrika och Sebastian. Har varit här sen i eftermiddags och haft det hur mysigt som helst. Imorgon har jag strålning på eftermiddagen, får se vad vi hittar på för nåt innan det. Lite shopping kanske, eller en prommis, vi får väl se. Men nu känner jag att det är läge att slå igen mina två blå!!
Skickat från min iPhone

söndag 17 juli 2011

UNDERBARA DAGAR

Mina finaste äter hemmagjord rånglass med mycket strössel =)

Jag fortsätter att njuta; av sommaren, min familj, allt roligt vi gör och av LIVET!! Just nu är livet toppen. Jag mår bra, förutom armen som krånglar, vi är lediga tillsammans och gör det som faller oss in för dagen. Ingen stress som jagar oss!

Idag gjorde vi en utflykt och hälsade på älskade bror, hans fina Sara och Saras famil. Krille och Sara är tillfälligt i Saras föräldrars stuga (över helgen) innan de åker vidare på tältsemester till Norge och Finland. Såklart ville vi se till att träffa dem, då de bor i Stockholm och inte kommer hit nåt mer i sommar. Stugan låg fint till vid en sjö, där barnen passade på att bada. Timmarna rusade iväg som de brukar göra när man har trevligt! På väg hem passade vi på att hälsa på Camilla och Mattias i Mattias föräldrars stuga. Där övervakade vi ett stugbygge =) innan vi lite senare åkte hemåt.

Nu har jag packat väskan för en vecka i Umeå. Det roliga är att jag brukar ha lika mycket med mig när jag ska vara borta en natt Som nu, fyra nätter =). Det är neccessären och medicinerna som tar störst plats! Två böcker har jag med mig också, kan vara rätt avkopplande att i lugn och ro läsa en bra bok. Det blir liksom inte tid till det på dagarna nu, och på kvällen stupar jag i säng och somnar när jag nuddar kudden. Nu ska jag se lite film innan det är dags att nudda kudden =).

SKÖN HEMMADAG

Vi har varit sociala och hållit igång mycket under semestern, och det trivs jag alldeles förträffligt med! Men idag (eller igår, det har ju hunnit bli nytt dygn, igen) tog vi oss en riktig hemmadag. Det har varit en riktigt skönt lugn dag. Vi har umgåtts i nysoffan typ hela dagen. Sett film, sett på gamla foton ( på tvn ) från då barnen var små, läst böcker och bakat pizza (inte i soffan dock =). Pizzan blev vansinnigt god om jag får skryta lite. Vi gjorde två långpannepizzor, barnen gjorde sin favvopizza; hawaii och jag gjorde en "vuxenpizza" med parmaskinka, vitlöksfrästa chaminjoner, ölkorv och mozzarella på. Gott!! Blir pizza till lunch imorgon med =). Kvällen fortsatte i soffan med godisskål och film.

Man behöver såna här slappardagar ibland, riktigt skönt!

Jag har haft ganska ont i högerarmen under kvällen. Blev bättre efter massage och varm vetekudde! Jag både längtar och inte längtar till Umeå. Vill inte vara där, men vill ju få strålning så att armen (förhoppningsvis) blir bra. Känner mig ännu svagare i armen nu jämfört med för några dagar sedan. Måste tex hjälpa till med vänster hand för att starta bilen =(. Jag håller tummarna för att strålningen kommer att ha god effekt. Om den inte skulle hjälpa finns det enl AHS läkaren bra medicin mot nervsmärta. Hjälper dock inte mot domningarna, men väl mot smärtan. Känns bra att veta att det inte är kört även om strålningen inte skulle funka!

Jag somnade till film nr 2 under kvällen, så nu känner jag mig typ pigg, men ska gå och försöka sova ändå. Blir så jobbigt imorgon annars. Gillar inte att vara trött och seg! God natt alla fina.
Skickat från min iPhone

lördag 16 juli 2011

SUR FISK OCH GLADA VÄNNER

Har länge varit sugen på surströmming, och ikväll har vi festat loss på denna underbara fisk med alla goda tillbehör. Såklart avnjöts den med fina vänner; Linda och Stefan och Fia och Mange.

Vi har suttit ute hela kvällen (kom just hem), på slutet av kvällen under infravärmen, men ändå, kvällen har varit ljummen och skön! Det är såna här kvällar man skulle kunna sitta uppe länge, länge och bara prata och prata. En grymt trevlig kväll har jag/vi haft. Dock började Klara krokna framåt 00.30 tiden så då kändes det lägligt att börja runda av kvällen. Hoppas på en lång härlig sovmorgon imorgon (eller idag blir det ju =).



Skickat från min iPhone

torsdag 14 juli 2011

SPONTAN DAG

Ännu en fin dag har gått, alldeles för fort tycker jag. Dagen började med inhandling av en ny "surfdator". Inte dumt med lite rea på Onoff!

När vi ätit lunch så bjöd vi själva iväg oss till Palle och Anna =). Det blev Annas goda rabarberpaj till fika och senare på kvällen blev det spontangrillning. En massa surr hann vi med också, såklart. Hur mysigt och trevligt som helst. Det är sånt som hör sommar och semester till tycker jag. Det blir liksom så enkelt det mesta! Såna här dagar som vi har nu tillsammans lever man länge på. Det gäller att ladda med all sommarens energi nu för att stå ut vinterns kalla månader! Är så glad för att vi har så fina vänner omkring oss!! Jag känner mig rik! Hoppas på en lika fin och härlig dag imorgon. Jag vill liksom suga ut det gottaste ur allt nu, innan det är dags för en singelvecka i Umeå. Fast det skulle jag nog vilja göra, även om jag skulle vara hemma nästa vecka. Jag vill ta vara på dagarna och fylla dem med det som känns viktigt och meningsfullt. Fånga dagen!!

onsdag 13 juli 2011

YTTERLIGARE EN BRA DAG

Dagen började ovanligt tidigt. Kl 06.30 ringde väckaren. Dusch, mediciner, spruta på magen, stödstrumpa på, emlaplåster på venporten, åsså lite frukost på det =). Kl 8.00 hade jag tid för röntgen, eller, för att börja dricka kontrast. 1 liter kontrast ska drickas på 1,5 timme. Tur att jag var törstig idag, det gick ovanligt lätt att dricka. 9.30 var det dags för själva röntgen. Venporten preparerades med en nål för att kunna spruta in kontrast i kärlen. Håll andan.........Andas igen; så lyder den inspelade rösten under hela röntgenundersökningen. En halvtimme senare var jag färdig på röntgen och cyklade in till stan. Två tröjor till barnen och nya kuddar till soffan blev resultatet =). Vad hände med shoppingen av nya kläder till mig?!

På måndag ska jag till Umeå för behandling, då får jag även veta resultatet av röntgen. Tacksam för tumhåll, hårt tumhåll och böner till högre makter!! Jag är inte religös, men en sån här gång känns det helt rätt och riktigt, tänk om det bara kunde hjälpa!!

Nu har jag även fått lite tider för strålningsbehandlingen. Den kommer att börja den 19/7 och vara färdig den 25/7. Med uppehåll för helgen, antar jag. Jag ska ringa till Umeå imorgon för detaljer. Den läkare jag pratade med förra veckan sa tex att man inte kan få cellgift och strålning samtidigt, och det är ju just det som jag kommer att få nu!? Känns drygt att måsta vara i Umeå, ensam, i en hel vecka =((. Tur att jag har Ulrika och Sebastian där, men jag kan ju inte liksom våldgästa dem i en hel vecka.

Idag har vi umgåtts större delen av dagen med Lars fina kusiner och deras lika fina respektive samt deras goa ungar. Vi började sammankomsten med ett långt fika på Tuvagården, perfekt ställe med billigt och gott fika, lekpark och cykelcrossbana. Alla nöjda =). Därefter besökte vi vänner till Marielle där barnen fick rykta och rida på hästen Pontus. Mycket uppskattat av alla barn =). Den trevliga dagen avslutades med pizza hos Stefan och Marielle. Tack Forsell/Dahlqvist för en supertrevlig dag!!

tisdag 12 juli 2011

RÖDA GUBBAR OCH AHS VIOOL

Jag blir lycklig av den egna lilla skörden av jordgubbar =). Olika stora, men alla lika söta och goda. Vi åt dem med socker till efterrätt, efter lunchen. Solvarma jordgubbar gör mig glad!!

Kl 11.00 i förmiddags kom en av läkarna hos AHS Viool hem till oss för att informera om hur de jobbar och vilken hjälp jag kan få av dem. Lars tog barnen med sig och åkte iväg en stund så att vi kunde prata ostört.

AHS = avancerad hemsjukvård
Viool = Vård, individuell omsorg och kvalitet

AHS Viool verkar helt fantastiskt. Om jag t.e.x skulle behöva få dropp, blod, injektioner, sondnäring etc, ja typ det mesta som görs på sjukhuset, så kommer jag i fortsättningen att få det hemma, av AHS Viools personal. Om AHS Viool bedömer att jag är så dålig att jag måste in på sjukhuset så kommer jag att slippa gå via Akuten och därmed bli inlagd direkt på en avdelning. Det är precis allt detta som jag hade velat uppleva när jag för några veckor sedan mådde så dåligt och åkte in och ut på akuten och olika kirurgavdelningar.

När jag kommer hem efter nästa behandling i Umeå ska jag höra av mig till AHS Viool för inskrivning hos dem. Jag kommer då att få en ansvarig läkare och en ansvarig sjuksköterska som kommer hem till oss och träffar mig och skriver in mig hos dem. Dessa personer kommer sedan att ha det övergripande ansvaret för mig när jag behöver deras hjälp.

Jag kommer även att få ett telefonnummer där jag kan nå personalen dygnet runt. Detta känns mycket tryggt och bra!

Dagen i övrigt har gått lugnt tillväga. Efter lunch följde vi med Per, Sofie och Hanna till Nordanålekparken. Barnen lekte och vi vuxna kunde sitta och surra. När regnet började ösa ner blev det glass inne på museet och senare färd hemmåt. Några maskiner tvätt och lite annat småstök har också hunnits med.

Imorgon kl 08.00 har jag tid för skiktröntgen av bröstkorg och buk. Alltså den röntgen där man ser hur behandlingarna har påverkat tumörerna. Jag har en olustig känsla att de har växt. Detta med tanke på att jag blivit försämrad i min högra arm, trots pågående behandling =(. Får försöka slå bort den känslan tills jag får beskedet av min läkare i Umeå.

måndag 11 juli 2011

ANTIKLIMAX

Så känns det att komma hem tycker jag. Det är inte så att jag otrivs hemma, tvärtom, jag trivs hur bra som helst hemma. Men när man i nästan en vecka har umgåtts med familjen, fina svärmor och svärfar samt en massa trevliga släktingar till Lars, så känns det helt plötsligt så himla tomt när man kommer hem =(. Jag vet att det kommer att kännas annorlunda snart, men just nu känns det trist!

Imorgon bitti måste jag ställa väckaren också. Har tid på vårdcentralen 9.40 för att byta stödsrumpa. Idag ringde en läkare från AHS Viool. Jag har velat bli inskriven där, då det varit så många turer med bl.a. Illamående och dropp på Akuten. Imorgon kl 11.00 kommer läkaren hit för ett samtal med mig om vad jag kan förvänta mig för hjälp av dem. Känns bra!

Nu är det dags för sängen om jag ska orka upp i morgon, brukar ju sova till nån gång mellan 9 och 10 på morgnarna!

Skickat från min iPhone

FISKELYCKA

Vi provade fiskelyckan inne i hamnen idag. Resultatet blev 1 aborre och massor med spigg. Viktor var överlycklig. Äntligen fångst till "akvariumet" på Bergön. Han har dels en balja där han har fisken, men har även byggt ett akvarium invid en klipphäll invid bryggan.

Vi har riktig kvalitetstid om ni frågar mig. Umgås tight från morgon till sen kväll och jag lessnar inte ens på Klaras tjat (bara lite, ibland =). Tycker själv att mitt tålamod är stort just nu. Tänk om man kunde stoppa tiden och ha det så här jämt.


Vad gäller högerarmen, så är den lite ond men det är inte värst just nu. Imorgon ska jag enl ord från den läkaren som ringde i fredags, dra ner på cortisonmängden från 8 tabletter till 4 tabletter. Jag hoppas innerligt att det funkar och att jag inte får mer ont i armen!! Jag hoppas också att strålningen som jag ska få kommer att hjälpa, vad gör jag annars?!

Det är bara att hålla alla tummar och lita till att läkarkåren gör det bästa för att det ska bli bra. Vill ju gärna ha en fungerande högerarm så länge det är möjligt!

Ligger just nu och lyssnar till Klaras lugna, avslappnade, sovande andetag. Kvällarna blir sena och avrundas för barnen och mig med att läsa några kapitel ur Ronja Rövardotter, hur mysigt som helst! Snart är nog mina andetag lika lugna och avslappnade som Klaras!! Natti natti!

lördag 9 juli 2011

NJUTNING

Vi njuter i fulla drag!! Bergön visar sig från sin absolut bästa sida. Bad i massor, turer med båten, svärmors goda mat, snacka om kvalitetstid! Det är det här jag ska minnas och fokusera på i vinter när jag sitter inne och tittar ut över den snötäckta gården, då kanske vintern känns lite lättare att ta sig igenom =).

Fick telefonsamtal från en läkare på Onkologen idag. Nu är jag ställd i nån sorts strålningskö. Tidigare var det tal om att jag skulle få en engångsstrålning mot smärtan i kotorna. Nu, när jag har nervpåverkan så kommer det att bli fler strålningstillfällen. Jag måste kanske vara hela, där nästa, vecka nere i Umeå för att få strålning. Och alldeles ensam också, då Lars jobbar precis den veckan, för att sedan ha tre veckors semester igen. Känns typ hur trist som helst, men det är inte mycket att göra åt, bara gilla läget liksom! Tur att jag mår så bra just nu, så att vi nu kan hitta på en massa trevligheter! Hoppas på en ny solig dag imorgon också =)

fredag 8 juli 2011

UNDERBARA BERGÖN

Bergön och svärföräldrarna mötte oss med solsken idag! Bullar, saft och kaffe i skuggan under parasollen. 17,3 grader i vattnet (havet). Barnen har badat och jag har tittat på =). Vittjat ryssja (hur nu det stavas) har vi gjort, men tyvärr ingen fisk idag. Kräftor och blodpudding till middag, men inte tillsammans och jag valde kräftor, mums!! Barnen har hunnit med ett låångt kvällsdopp i solen. Viktor simmade stolt 53 meter =). Kvällen har varit lång och härlig, det är så ofantligt fint här ute, särskilt när vädret är som det varit idag, men det är alltid nåt speciellt med Bergön, oavsett väder!!

Klara sa för 10 minuter sedan att hon inte trodde att hon skulle kunna somna, 1 minut senare sov hon =). Havsluften suger musten ur en.

Jag har det bättre i höger skuldra/arm. Cortisonet hjälper! Jag har fortfarande lite ont och är något domnad i höger lill och ring finger, men det går ej att jämföra med den smärta som jag haft sedan söndag. Skit samma att cortisonet ger en massa otrevliga biverkningar på sikt, verkan av medicinen gör att jag kan njuta av dagarna utan allt för mycket värk, lycka!!

Nu börjar havsluften ta ut sin rätt, även på mig; så God Natt!

torsdag 7 juli 2011

CORTISON OCH NY SOFFA

I förmiddags ringde jag till onkologmottagningen i Umeå. Jag beskrev mina symtom med min höger skuldra/ arm, och läkaren gissade på att det är nerver som kommit i kläm, precis som jag själv också trott! Jag fick rådet att höja mängden cortisontabletter från ursprungliga 2, till 8 tabletter/ dag. Läkaren skulle även försöka se till att jag får en relativt snar tid till strålningen. Jag ska få stråla de tumörer i ryggraden som ställer till med bekymmer, dvs tumören i kotan mellan skulderbladen samt en kota något högre upp.

Känns inte så bra att behöva äta så mycket cortison, men vad gör man! Den avsvällande effekten som cortisonet har hoppas jag hjälper mig nu!

Igår fick vi ett sms om att den soffa vi beställt till vardagsrummet, nu fanns att hämtas på MIO möbler. Idag hämtade Lars och svärfar den. Jag är mycket nöjd =). Nu fattas bara lite piff med färglada kuddar och annat smått och gott =). Soffbordet är lite provisoriskt!

Dagen i övrigt har varit mycket lugn. Jag och barnen tillbringade delar av eftermiddagen i nordanålekparken så att Lars kunde vara hemma och skruva ihop den nya tv bänken i lugn och ro! Bortsett från min högerarm, så har denna dag varit bra; lugn och avkopplande. Lekparkshänget med barnen var mysigt. Fina blommor stod på bordet när vi kom hem från lekparken, tack finaste Monika!!

tisdag 5 juli 2011

FINA DAGAR

Vi har haft två underbara dagar. I måndags åkte vi tillsammans med familjen Franck, ut till Mattias föräldrars stuga. Barnen har lekt non stop och vi vuxna har kunnat sitta ner och prata och umgås. Vädret har varit bra och vi har ätit gott och mycket =). Idag på förmiddagen tog vi en båttur och efter grillade hamburgare till lunch blev det bad på en jättefin strand som heter Storsand. De två toppendagarna avslutades med köpespizza som intogs på Camilla och Mattias altan.

Det enda smolket i bägaren dessa dagar har varit min högeraxel som är ond. Det strålar och gör ont i hela högerarmen. Inte skoj. Fortsätter det så här måste jag nog kontakta umeå imorgon. Nu är jag trött och ska lägga mig och sova.


Skickat från min iPhone

söndag 3 juli 2011

PÅMIND OM LIVETS SKÖRHET

Dagarna springer iväg! Fina syster och Per åkte hem i lördags =(. Det har varit så mysigt att ha dem här. I en vecka har vi har umgåtts intensivt, ätit gott och haft det så bra som man kan ha det. I helgen har det varit festival i stan. Karusellåkning, god mat, godisremmar och Eric Saade blev resultatet av två dagar på festivalen! Vi skippade kvällsaktiviteterna och roade oss med barnen på dagtid istället.

Jag önskar att jag nån gång kunde koppla bort att jag är sjuk, att inte ständigt gå och vara påmind om att jag har cancer, men det går inte alls, hur jag än försöker. Jag vill fasen inte vara sjuk!! Känslan av att jag ej är frisk blir så mycket starkare varje gång när jag tex gjort nåt roligt, när barnen sagt nåt gulligt, eller när en vanlig vardagshändelse kännts extra stark. Det är efter ett sånt tillfälle som det slår mig extra hårt att jag är sjuk. Jag kan inte riktigt förklara hur det känns, men det är som att jag blir extra påmind om livets skörhet när jag har det bra och det blir ofta så otroligt smärtsamt efteråt!

Samtidigt så är de ju de fina stunderna som ger styrka och kraft, så de vill jag ju inte vara utan, fastän det ofta just nu blir ledsamt efteråt!