tisdag 13 september 2011

MOSTER

Fick alldeles nyss veta att jag blivit moster (igen, för jag är ju moster sen tidigare åt fina Juni). Jag är så glad. Malin (älskade syster) och Per fick i kväll en liten flicka efter flera dagars kämpande med vattenavgång och värkar. Du är bäst, Malin. Puss!

Nu blir det en låååång väntan innan vi (jag och mina föräldrar) åker ner till Kalmar. Vi ska bila ner och åker den sista september. Oj, vad jag ska mysa med lillgumman!!

Efter ett sånt här glatt besked känns det fånigt att gnälla om min skruttiga kropp, men jag gör det ändå.

Idag har jag haft en riktig skitdag, vad beträffar ryggen. Jag har varit tvungen att ta extra morfin x 3 idag. Jag har inte riktigt en helt tillfredsställande smärtlindring. Ska ta upp det med läkaren på torsdag, om det blir nån behandling då, annars får jag ordna det ändå, för så här kan jag bara inte ha det!!

Idag har även mina ben spelat mig ett spratt. Jag hämtade Klara från förskolan med bil idag, brukar i normala fall gå. När Klara skulle sätta sig i bilen stod det två kassar med mat på hennes plats. Jag skulle flytta kassarna till framsätet. Den första kassen flyttade jag utan problem. Jag tog sedan i kasse nr 2, och då hände nåt. Helt plötsligt så bar inte benen längre!! Jag ramlade omkull, satte mig pladask på marken (och på Klaras fot). Matkassen tappade jag, och vissa av matvarorna flög ut. Jag tog naturligtvis emot mig med min dåliga arm =(. Ryggen och armen fick sig en riktig omgång, men det läskigaste var att kroppen inte löd mig, att benen bara helt plötsligt tappade all kraft, huvva! Tur att ingen (tror jag) såg mig. Klara hjälpte mig att plocka ihop matvarorna, sen åkte vi hem.

Ikväll har Klara och grannpojken haft disco i Klaras rum. Klara har pratat flera dagar om detta, att hon vill ha disco. Klara bytte om till en klänning med bra "sväng" när man snurrar =). Jag fixade popcorn och discomusik. Klara tände discolampan, och sen var discot i full gång =). Jag fick inte vara med på discot, men jag tjuvkikade på dem. Snacka om söta ungar. Det avverkades många sköna moves på det där discot =). När grannpojken gått hem, fortsatte Klara att dansa, hon snurrade så att Klänningen stod rätt ut och var så himla söt =).

När jag satt där och tittade på Klara när hon dansade, så fick jag "en klump i halsen" och började gråta.

Tänk om jag inte får uppleva Klaras första "riktiga" disco!

Såna tankar slår mig lite nu och då och gör mig så ledsen!


Skickat från min iPhone

9 kommentarer:

 1. Ojoj, vad du kämpar med en svår kamp! Men det är klart att du inte ska ha ont! Kan du inte få smärtlindring via pump?
  Jag har inte kommenterat i din blogg tidigare och jag hittade hit via en annan blogg. Jag bor också här i trakterna.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Grattis till mosterskapet :-). Förstår att du längtar efter att få snusa på den nya lilla guldklimpen.
  Hoppas du får hjälp med smärtlindringen snart, att ha ont hela tiden tar för mycket av din energi! Kramar/Josefin

  SvaraRadera
 3. Marlene Lundqvist14 september 2011 16:56

  De e mysigt me syskonbarn även för de små kusinbarnen är det lite speciellt! Åh ja lider med dig då du säger att du har så ont. En morfinpump finns de mobila så kanske det kunde underlätta lite för dig! många kramar till dig du e så tapper!/Marlene (åxå från schtan)

  SvaraRadera
 4. Klart du ska vara med om söta Klaras första disco
  Grattis till att du blev moster
  själv har jag äran att få bli gamelmormor nästa år och det hoppas jag att du med får vara med om
  Du är så tapper och en helt underbar mamma till dina barn
  Titta i speglen och säg; Jag ska klara detta!
  Och tro på det!
  Kramizzar till er alla
  Liz

  SvaraRadera
 5. Heja Malin!! Heja klaras disco!! Fan för all smärta och alla jobbiga tankar du måste brottas med, älskade Jenny.

  // Mia

  SvaraRadera
 6. Läskigt med benen.....
  hmm, tänker på dig.
  KRAMEN
  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Fast jag inte bor i er familj måste jag nog stjäla Viktors citat och säga att jag känner mig lite som en "väktare av ledsamheten" när jag läser om dina besvär och som du skriver "skruttiga kropp". Skit är det! Du får fokusera på det lilla nytillskottet och resan ner till henne så håller vi alla tummarna att du känner dig lite piggare fram till dess. /Monika

  SvaraRadera
 8. Grattis moster.
  Så härligt att få fara att titta på babyn. Det finns väl knappast nåt så underbart som en liten ny krabat. Snusa in doften och känna de små fötterna.
  Reportaget i Norran var ju hur bra som allra helst,man upplever det som en förmån att känna dig.
  Du tappra fina flicka,vi saknar dig på jobbet och pratar om dig. Hoppas du känner våra varma tankar som sänds.

  SvaraRadera
 9. Så roligt att läsa att Malin har fått en liten dotter. Grattis till er alla! Hoppas att febern är borta och att du fått komma iväg på behandlingen. Jag läser din blogg och tycker att du är fantastisk, Jenny! Så klok och så duktig med att bemöta Viktors och Claras alla frågor och reflektioner. En stor kram till dig och de dina!/Anna N

  SvaraRadera