onsdag 29 juni 2011

DAGARNA SOM GÅTT

Mitt icke illamående tillstånd håller i sig!! Är glad varje morgon jag vaknar och mår bra. Ont i ryggen har jag, trots ökad morfinmängd, men hellre det än illamående om jag måste välja! Helst skulle jag ju såklart bara vilja må bra.

Måndagen bjöd på shopparrunda tillsammans med Lars; en ny tv köptes och en ny soffa beställdes. Dessa ska vi ha i vardagsrummet. Ska bli skönt att få detta rum ommålat och snyggt innan de nya möblerna ställs i ordning. Måndagens eftermiddag avnjöts i Falkträsket tillsammans med syrran och hennes Per, pappa, barnen också jag. Sol, glass, fika och bad, härligt!

Igår morse åkte jag och Lars ner till Umeå. Barnen lämnade vi hos mor och far redan på må kväll. Igår kring lunchtid drog min cellgiftsbehandling igång. Under tiden som jag slumrade mig igenom behandlingen, så passade Lars bl.a. på att klippa sig, blev mycket snyggt! Kvällen tillbringade vi hos Ulrika och Sebastian och deras söta barn. Grillat, glass och en massa surr. Lika mysigt som alltid!

Efter en natt på Hotell Björken var det kl 9.00 i morse, dags för behandlingsdag nr 2. Två timmar senare var behandlingen klar, och vi kunde åka hemåt, mot värmen; 33 grader i skuggan!! Varmt! En sväng förbi svärföräldrarna blev det innan vi landade hemma. Tack för pannkakan å glassen, det var gott!

Just nu sitter jag och njuter i skuggan på altanen; skönt att vara hemma igen.


Skickat från min iPhone

söndag 26 juni 2011

HURRA

Igår kväll, efter två dropp, ondansetron injektion (mot illamående), 8 betapredtabletter (cortison, även det mot illamående), så fick jag komma hem från akuten. Jag firade hemkomsten med pommesfrittes med ketchup, hallonsaft och smågodis. Behöver jag tillägga att illamåendet gått över =).

Idag mår jag fortfarande bra ( än så länge). Vaknade vid 6 tiden i morse och kände mig lite illamående, tänkte; faan nu börjar det om. Jag somnade om, och när Klara väckte mig kl 9 så var illamåendet borta. Har ätit frukost i solen på altanen =). (Det trodde jag inte igår att jag skulle göra)

Idag blir det räkmackelunch i Stackgrönnan tillsammans med syster, Per och mor och far, mysigt!! Ikväll middag hemma hos mamma och pappa!! Hoppas och tror på en bra dag.



Skickat från min iPhone

lördag 25 juni 2011

MIDSOMMARHELGEN

Igår, midsommarafton, mådde jag inte alls så bra. På förmiddagen tog mina föräldrar barnen med sig ner till Bonnstan för lite midsommarfirande. Barnen och mina föräldrar hade haft det mysigt och jag passade på att vila för att orka med kvällen.

När tiden för att åka iväg till fina vänner för att fira midsommar var inne, övervägde jag att stanna hemma. Jag mådde så in i vassen dåligt. Illamående och en gräslig huvudvärk!! Blääää!!! Jag bestämde mig ändå för att följa med.

Vi hade en trevlig kväll hos Linda och Micke. Trevliga vänner var samlade, barnen lekte och hade skoj, 4-hjulingen var en höjdare, ni kan ju gissa vad Viktor önskar sig nu =). Mycket mat stod det på bordet när det var dags att äta. Jag har ingen aning om hur den smakade, jag låg på soffan och mådde illa från det vi kom tills vi åkte hem. Jag lyckades även med konststycket att kräkas ner Linda och Mickes hall, förlåt, men jag hann inte ända fram till toan =(. Det är skönt att vara bland fina vänner när sånt händer, de skurade och pysslade om mig. Jag hade det trevligt där på soffan, småslumrade och lyssnade till vad alla andra pratade om. Vid 23- snåret var jag och Klara jättetrötta, så då åkte vi hem!

Idag, midsommardagen har jag inte heller mått så bra! I förmiddags ringde jag till Onkologen i umeå, fick prata med en läkare och beskrev mina symtom. Läkaren tyckte att jag skulle åka in till akuten för att få dropp och läkemedel mot illamående. Så här är jag nu, på Akuten. Droppåsen är min middag. Hoppas ni andra får nåt godare till middag och att ni får tillbringa midsommardagen på nåt mysigare ställe än i ett sterilt rum på Akuten =(.

torsdag 23 juni 2011

MÅR FORTFARANDE ILLA

Ja illamåendet håller i sig och är som värst på morgonen/förmiddagen. Vet ej vad illamåendet beror på. Kan vara morfinet, eller smärtan, eller att kroppen är slutkörd eller att levern mår dåligt. Det sist nämnda vågar jag knappt tänka på. Hur det ser ut i levern får jag veta efter skiktröntgen som blir i början/mitten av juli.

Trött är jag också, igen. Jag hade ju en kort period där jag kände mig hyfsat pigg, men nu är jag återigen förlamande trött och behöver sova stora delar av dagen =(. Tröttheten tillsammans med illamåendet och värken är riktigt energislukande!!

Ingen upplyftande läsning det här =(. Jag hoppas att jag snart får skriva att jag mår bra, har en massa energi och kan njuta fullt ut av sommardagarna!! Ikväll blir vi bjudna på middag av mor och far, ska bli trevligt. Ser fram emot att få sätta mig till dukat bord!!

tisdag 21 juni 2011

ILLA, JAG MÅR ILLA..............

Illamåendet håller i sig, så även smärtan i ryggen. Nu är jag uppriktigt less och bedrövad över detta. Den här sommaren skulle ju bli en bra sommar!! I kväll ska jag öka på Morfinet ytterligare, och hoppas på att det hjälper mot värken, håll tummarna.

Tur att jag har älskade pappa som skjutsar Viktor till och från fotbollsskolan, hjälper till med handling och är ett trevligt sällskap. Utan honom vet jag inte hur den här veckan hade funkat. Den här dagen har sett ut som igår, mycket vila och lite småstök, det är allt jag orkar med just nu. Jag blir frustrerad över att inte orka. Klara har fått avbryta sitt sommarlov, och är på förskolan den här veckan. Där trivs hon som fisken i vattnet, men jag känner mig som en svikare då jag inte orkar ta hand om henne. Det var ju tanken att vi skulle ha en mysvecka vi två, när Viktor är på fotbollsskolan och Lars på jobbet. Men det är klart, blodproppar och värk i ryggen var ju inget som jag planerade in när jag planerade den här veckan =(.

Viktor har beställt plättar till morgondagens fotbollsskolelunch, så nu vet ni vad jag gör ett tag framöver =)

måndag 20 juni 2011

BLODPROPP OCH ONT I RYGGEN

Det var tydligen inte tillräckligt med att få lunginflammation. Igår vaknade jag med smärta i höger vad. Jag tänkte att; det blir nog bättre under dagen, men det blev det inte, tvärtom, jag fick bara mer och mer ont. Ett besök på akuten och några timmar senare konstaterades det att jag hade en blodpropp i höger vad. Fragminsprutor ska jag ta dagligen i ca ett halvår!! Det går riktigt bra att ta sprutorna själv, trodde det skulle vara värre!

Ont i ryggen har jag också, väldigt ont i ryggen. Det är jobbigt att ha så ont, blir illamående, trött och på allmänt dåligt humör =(. Har ringt till onkologen i Umeå och de ska ringa upp nu under dagen och säga vilken styrka på morfinet jag ska ta, hoppas de ringer snart.

Känner mig riktigt låg idag, skit också att det alltid ska va nåt. Undrar vad som kommer härnäst???

torsdag 16 juni 2011

ETT ÅR ÄLDRE

Tänk vad ett år går fort, jag tycker det var nyss jag fyllde 35, och nu är jag helt plötsligt 36 år! Det har varit ett lite annorlunda år, fyllt av många prövningar men också många glädjeämnen. Jag tycker nog att jag gjort det bästa jag har kunnat göra av tiden, tagit vara på dagarna, umgåtts med de jag tycker om, spenderat så mycket tid jag har kunnat med barnen. Hade jag inte dem hade jag nog inte hållit mig så aktiv som jag ändå gjort det här året. Jag vägrar ge upp och bara lägga mig på soffan, så länge jag mår som jag gör nu så vill jag vara delaktig i barnens vardag ( och fest), så mycket det bara går!

Samtidigt mår jag ofta så himla dåligt över att barnen, som är mitt allt, de allra finaste, måste hantera att jag är sjuk. Jag känner skuld över att jag är sjuk, fast jag vet att det inte är mitt fel. Tack och lov är ju mina barn som barn är mest; här och nu. Viktor sa igår att han är glad att det upptäcktes att jag hade cancer, så att jag kunde få behandling, så att jag fortfarande lever! Kloka ord från en underbar kille som ännu ej fyllt 9 år. Klara funderar också mycket, men på en 5-årings sätt! Men helst skulle jag ju vilja att de inte skulle behöva bekymra sig om mig, såklart. Man vill ju skona sina barn från sånt som är jobbigt, men det går inte alltid. Vi är, och har hela tiden varit väldigt öppna och pratat mycket med barnen om min sjukdom. Vi vill att barnen ska vara delaktiga, jag tror inte på att undanhålla fakta för dem. Däremot kan det ibland vara svårt att veta vilken nivå man ska lägga sig på, men det brukar ge sig!

Dagen för 36-åringen började med fika på säng, paket och skönsång. Mamma kom förbi i morse och grattade mig. När barnen ätit frukost gav vi oss iväg till klaras förskola, den bästa, och önskade världens bästa fröknar en fin sommar. De fick en liten present var och en teckning som Klara gjort. Hoppas presenten smakar =).

Mitt på dagen kom mina fina svärföräldrar hit med en stor härlig tomatplanta. De stannade och fikade och sen tog de hand om barnen så att jag kunde lägga mig och sova (fortfarande trött av behandlingen). Jag har blivit så uppvaktad med telefonsamtal, blomsterbud, chokladbud, sms och Facebooksmeddelanden. Av Fia har jag fått blommor som pryder bordet på altanen. Söta Sofie kom förbi med en bakelse, smaskens! En grattiskram av pappa hann jag också få innan det var dags för oss att åka på Viktors fotbollsmatch i Kåge! 3-3 blev resultatet! De kämpade på bra.

Jag har haft en riktigt härlig dag, och i morgon fortsätter firandet. Då bjuder mor och far på middag, lyx!! Nu är det dags att sova! TACK till ALLA som på ett eller annat sätt förgyllt min dag! God natt!!



Skickat från min iPhone

tisdag 14 juni 2011

HELGEN SOM GÅTT OCH BEHANDLING

Helgen som gått var en riktigt härlig helg. På fredagen firade vi Klara på 5 - års dagen. Hon hade verkligen längtat efter sin födelsedag, och hon njöt, hela dagen. I present fick hon massa fina saker, bl.a. Cirkusbiljetter =).

På lördag gick vi på cirkus, hela familjen; en helt fantastisk föreställning tyckte både barn och vuxna. Viktor tyckte att cirkusen ägde och Klara klappade händer och dansade så mycket att hon glömde bort att äta sina popcorn =). Det blev väldigt varmt i cirkustältet. Viktor upptäckte nåt som droppade från pannan, SVETT =). Vi var genomblöta när vi cyklade hemåt! 30 grader i skuggan är skönt, men VARMT!

På söndagen sjönk temperaturen från dryga 30 grader till endast 14 grader. Dagen ägnades åt att slänga återvinningsskräp som vi samlat på oss under månader. Tror att vi nu lärt oss att vi bör köra till återvinningen 1 gång i veckan ist för 1 gång i halvåret =). Dagen avslutades med fika med fina Camilla, Mattias, Ida och Hugo!!

Igår åkte jag ner till Umeå för cellgiftsbehandling. Behandlingen gick bra. Hade besök under behandlingen av Ulrika och söta Saga =). Mycket uppskattat! Vi surrade i 3 timmar och Ulrika hade med sig gott fika och kaffe, mums! Jag gör gärna om det snart Ulrika!!

Jag har sovit hyfsat i natt trots cortison i kroppen (får det inför behandlingen). Just nu ligger jag och får behandling dag nr 2. Idag går det fortare och jag räknar med att vara hemma tidig eftermiddag.

Idag firar Jag och Lars 12-årig förlovningsdag! Puss på dig Äskling!!
Skickat från min iPhone

fredag 10 juni 2011

KLARA 5 ÅR

Klara och Viktor redo att hugga in på Barbietårtan. Födelsedagsbarnet är nöjd med dagen, så även vi andra. En riktig toppendag har vi haft!!!
I natt bäddar vi nere i gillestugan. Där är det svalt och skönt =).

torsdag 9 juni 2011

SURSTRÖMMING OCH JOBBIGA TANKAR

Dagen började som vanligt med tupplur efter det att barnen åkt i väg till skola och förskola och Lars till jobbet. Tårtbotten har bakats och en liten tur till stan med Klara har också avklarats idag. Ja, jag har hunnit njuta ute i solstolen ocskå =).

Nu i kväll har jag ätit surströmming tillsammans med mina härliga jobbarkompisar. Det är så roligt att de ringer när det är nåt skoj på gång. Det betyder mycket, att tillhöra ett sammanhang. Fastän jag inte jobbar så räknas jag in i arbetsgruppen. Tack alla fina jobbarkompisar, ni betyder massor!!

Imorgon fyller Klara 5 år!! Hon har haft nedräkning läääänge nu. Imorgon blir hon stor, säger hon själv. Jag tycker att det märks skillnad på henne, hon har mognat på bara några veckor, det går att resonera med henne på ett helt annat sätt nu än tidigare. Undrar när nästa trotsålder kommer =). Presentinslagning skedde med tårarna rinnande utefter kinderna. Det blir jobbigt nu vid vissa tillfällen, som ex födelsedagar och andra högtidsdagar. Kommer jag att leva när Klara fyller 6 år, eller är det hennes sista födelsedag som jag kommer att uppleva imorgon?!? Det får tiden utvisa, men det är inga lätta tankar att handskas med!!

Nu ska jag gå och sova så att jag är pigg och utvilad när paketöppningen börjar i morgon bitti =)

onsdag 8 juni 2011

HÄNDELSERIK DAG

Dagen började lugnt. Vi åt frukost tillsammans, hela familjen. Lars åkte till jobbet och vi andra tog oss så småningom till skola och förskola. Jag cyklade hem igen då jag lämnat barnen, la mig på soffan och somnade ganska omedelbart. Ja, jag är fortfarande trött, men det är mycket bättre än vad det varit på mycket länge!

När jag sovit min skönhetssömn satte jag mig i skuggan på altanen och tog det lugnt. Jag höll utkik efter de kloakråttor som härjar här i området, tack och lov såg jag inte nån råtta!! Jag hann även vattna jordgubbarna och smultronen som blommar som bara den =).

Efter lunch tog jag bilen och åkte och hämtade Lars för att handla födelsedagspresenter till Klara som fyller 5 år! på fredag. Vi hann både titta på soffor och köpa presenter innan det var dags för Lars att vara tillbaka på jobbet. Jag lämnade av Lars och hade siktet inställt på ICA Kvantum. När jag stod i korsningen Max/Arbetsförmedlingen/Ske-å Kraft, så började bilen helt plötsligt att ryka kraftigt från motorhuvuen. Jag trodde att bilen skulle börja brinna!!

Från bilen bakom kom en man springande för att få ut mig ur bilen, även han trodde att vår bil skulle ta eld, vilket den tack och lov inte gjorde! Jag slet ut alla grejer jag hade i bilen och la dem i en hög på trotoaren, ringde Lars som kom till undsättning =). Bilen knuffade vi åt sidan i väntan på att den skulle hämtas.

Den snälla mannen i bilen bakom, och mannens son skjutsade hem mig med alla kassar. Tänk att det finns så vänliga människor. Mannen till och med bar mina kassar från bilen ända in i hallen =). Antingen såg jag helt slut ut eller så ville han bara hjälpa till. Jag är i alla fall glad att just han fanns där när bilen la av!

Väl hemma drack jag en halvliter vatten (30 grader i skuggan är inte att leka med), cyklade och hämtade barnen, cyklade till ICA där vi köpte glass och handlade mat som vi skulle ha med oss till grillkvällen på Klaras förskola. Vi hann hem ca 30 min innan grillkvällen började, så vi kom i tid. En jättemysig kväll hade vi på förskolegården, dock blev det lite i varmaste laget att grilla korv i hettan!

Väl hemma igen parkerade jag och Lars oss på altanen och barnen lekte med grannbarnen. Vi ville inte gå in i kväll, men det kommer ju en morgondag och barnen behöver sova. Tur att det är sommarlov snart, så man inte behöver bry sig så mycket om tider.

Nu ska jag också gå och sova. Vi har 28 grader inne, så det kommer nog att klibba i lakanen i natt =).

tisdag 7 juni 2011

HEMMA IGEN

Fick komma hem idag. Lite struligt blev det när jag skulle hämta ut antibiotikatabletterna. De fanns inte på Apoteket på lasarettet och i stan var de restade, men det ordnade sig till slut. Tabletterna ska jag äta i en vecka. Känns skönt att vara på bättringsvägen . Det har ju varit lite mycket ett tag. Just nu sitter jag i skuggan på altanen och njuter av vädret =)). Snart kommer barnen hem så då lär det väl bli full fart igen!
Skickat från min iPhone

måndag 6 juni 2011

INLAGD

Är inlagd på lasarettet sen i lördags. Jag har lunginflammation och får antibiotika intravenöst. Har ej kunnat blogga tidigare då jag ej fått nån internetkontakt, men nu har jag fått hjälp av Lars =)! Jag hoppas nu att den trötthet jag känt av sista tiden beror på infektionen. Nu vill jag bli pigg!!! Känner mig faktiskt redan lite piggare =). Imorgon får jag komma hem. Behandlingen i Umeå blir uppskjuten en vecka. Just nu sitter jag ute i gräset vid lasarettsparkeringen. Skeå LAS borde bygga en mysig liten park dit man kan gå och sätta sig! Men det är oavsett park el ej helt underbart ute idag!!

Skickat från min iPhone

fredag 3 juni 2011

TESTAT RYGGEN

Ännu en härlig dag! Solen har strålat på oss hela dagen. Barnen har lekt och lekt med barnen här runt om i området, från förmiddag till kväll. Jag har suttit i solstolen, servat med lunch, fika och saft. En tupplur på soffan krävdes efter lunch.

Eftermiddagen ägnades åt akrobatiska rörelser med dammsugaren och skurmoppen. Innan jag började höll dammet på att ta över, men jag vann tillslut =). Det som känns som en vinst är att jag varken under eller efter städningen kände av ryggen nåt mer än vad jag gör normalt.

Imorgon måste jag visst köpa mer glass, har glömt bort hur mycket glass ungarna kan äta =)

Avslutar med att lägga in två fina familjebilder!


onsdag 1 juni 2011

FOTBOLLSKILLEN

Viktor vill också vara med :)

PROVAR LÄGGA IN BILD :)

Sommarkväll!!

NÄSTAN SÅ MAN VÅGAR TRO ATT DET SKA BLI SOMMAR

Vilket underbart väder!! Nu skulle man nästan kunna tro att det äntligen ska bli sommar. Blir nästan liiite för varmt att sitta i kvälls solen =).

Igår var jag på stan i jakt på en Hello Kitty ryggsäck till det snart 5-åriga födelsedagsbarnet. Hittade en liiiten ryggsäck som det inte kommer att rymmas något annat än krimskrams i, så jag kom hem tomhänt. Eller, inte helt tomhänt, lite kläder till barnen fick följa med. Jag har några dagar på mig att hitta en ryggsäck; tips på var det kan finnas nånstans mottages gärna =).

Idag har jag haft besök av fina Anna, som hade med sig smarriga kakor; tack för härlig pratstund och gott fika!! I eftermiddags hade jag tid på röntgen för att röntga skelettet i nacke och rygg, besked om det får jag på tisdag när jag ska till Umeå. Egentligen vet jag inte riktigt varför jag skulle göra den röntgen, då jag gjorde en skelettscint för inte så länge sedan?!  Stora lillebror har jag också hunnit surra med idag =).

Skönt att resten av familjen är lediga i morgon. Ibland kan det kännas skönt med mycket egen tid, men sista tiden har jag mått som bäst med liv och rörelse (gärna från barnen) omkring mig! Fredag blir en mellandag då Lars jobbar, men sen är han ju ledig några dagar igen. Passar bra att få ha en långhelg tillsammans innan det är dags för mig att åka iväg till Umeå igen.

Nu ska jag sätta mig och svettas ett tag till i solstolen =)