torsdag 5 maj 2011

Läkarbesök med tråkiga besked

Igår, tidigt på förmiddagen hade jag en tid för läkarbesök i Umeå. Jag skulle då får reda på vad den röntgen som jag gjorde i måndags visade. Halv sju i går morse satte jag och Lars oss i bilen och körde ner till Umeå. Strax efter 8 tog jag blodprover och 9.45 var det dags för läkarbesöket. Vi hade inte suttit i väntrummet så länge, då min läkare kom och hämtade oss. Jag såg direkt på läkaren, på hans sätt att hälsa, att beskedet inte skulle bli ett positivt besked. Vi fick veta att tumörerna har växt och nya tumörer har tillkommit i lungorna. Läkaren vill dra igång en ny cellgiftsbehandlingsomgång så fort som möjligt, helst nästa vecka!!

När jag har tänkt spridning, så har jag varit livrädd för spridning till just lungorna och till hjärnan. Och nu sitter jag helt plötsligt här med 4-5 tumörer i varje lunga!! Fy faan!!

För min onda rygg har jag fått utskrivet morfintabletter. Mest troligt är det metastaserna i kotorna i ryggen som ställer till med alla smärta i ryggen. Mot smärta orsakad av skelettmetastaser är morfin, enl läkaren, det bästa vapnet!! Känns inte alls bra att äta Morfin, men verkar vara välbehövligt. Känns lite skumt att gå från Alvedon och Ipren till Morfin. Samtidigt är det ju bra att det finns medicin som tar bort denna gräsliga smärta som jag har i ryggen!!

Just nu skulle jag bara vilja vara frisk, stiga upp på morgonen och  gå till jobbet, träna, orka med allt som jag skulle vilja göra, slippa smärtan i ryggen, spara ut håret, slippa tankar på denna sjukdom som på ett eller annat sätt kommer att förkorta mitt liv. Förbannade jävla skit, precis så känns det just nu!!

15 kommentarer:

 1. Håller med dig. Förbannade jävla skit. Kämpa.
  /Jean

  SvaraRadera
 2. Gråter... blir sååå ledsen för din och din familjs skull. Monika

  SvaraRadera
 3. Du har all rätt att vara arg och ledsen!! Du är en stor kämpe!! Kram från Josefin

  SvaraRadera
 4. Ge inte upp! Fy tårarna trillar när jag läser
  man blir så förbanad att de inte kan finna riktig bot för detta som du själv skriver "djävla skit"
  Varma tankar till dig och familjen
  Kram
  Liz

  SvaraRadera
 5. Du vet mina tankar älskade Jenny. Jag sa igår i förtvivlan kan man inte vrida tillbaka tiden. Att det är en dröm.
  Jag tror mig dock veta att du inte ger upp du har en enorm tåga i dig, men helst skulle du ha sluppit allt detta.
  Kramar.

  SvaraRadera
 6. Jag vill också att du ska slippa det här!
  Du måste tillåta dig att vara ledsen. Men är det nån som har kraften att kämpa så är det DU.
  Tänker på dig hela tiden.

  Många, många kramar från mig och Per och plutten

  SvaraRadera
 7. Carina Lindström6 maj 2011 14:40

  Ett väldigt tråkigt besked som påminner en om att man ska vara rädd om varandra, var dag är guld värd!
  Du verkar ha så fin familj och många vänner omkring dig. På jobbet är varenda en engagerad i ditt mående och det känns inte så roligt för någon att höra att det har gått ett steg bakåt igen för dig. Vi är många som är med dig Jenny och vi hejjar på för allt vad vi har!
  Stor kram till både dig och din lilla familj!
  //Carina

  SvaraRadera
 8. Många kloka ord är redan skrivna så det enda jag gör är att KRAMA OM!!!

  SvaraRadera
 9. Hej, har inte hittat till din blogg förrän nu. Jätteledsen för din och din familjs skull men du verkar kämpa otorligt bra. Håll uppe kamplusten men lev ut din ilska och ledsenhet utemellan också! Håller med Johanna - så mycket klokt är redan sagt - Kramar!!!! Anna B

  SvaraRadera
 10. En STOR Kram
  Liz

  SvaraRadera
 11. Livet ter sig bra orättvist, gott att se att du har en inre trygghet. Din egen spegling av situationen du befinner dig sprider ljus genom att du kan förmedla dina tankar o känslor.
  Kroppens smärta går att lindra med morfin.....sänder dig massor av värme o kärlek för att lindra själens smärta. Du finns med oss hela tiden, i tankar, fikaraster, och som i morgon på paneringsdagen. Kramisar

  SvaraRadera
 12. Kram på dig! Sitter å tänker på dig som just nu är nere i Umeå för behandling...vi får höras mer när du kommit hem till stan igen! Önskar man kunde ändra på läkarens besked...säga att han läst fel på provsvaren =/ Men kämpa vidare! Du är stark!

  SvaraRadera
 13. Det är bara för jävligt o orättvist! Jag förstår att du tänker så, känner så.
  Det är tur att du är så stark men som tidigare sagts tillåt dig oxå att släppa på "gardet". Mina tankar är med dig o jag är så ledsen för din och er skull, jag skickar dig tusen cyberkramar o hoppas att du orkar träffa oss en stund när vi kommer upp.
  Linda

  SvaraRadera
 14. Ibland finns det inga rätta saker att säga. Men du ska veta att jag tänker på dig ofta och jag beundrar dig verkligen. Att du spyr ur dig ilska, frustration och sorg är det mest naturliga du kan göra, det måste ibland bara få komma ut!

  Sometimes, when life gives you lemons...it's just lemons!

  Kramar!
  /Johan

  SvaraRadera
 15. Ingenting i hela universum försvinner någonsin, tro mig, men saker förändras och antar nya former. Även om ett ting ändras till ett annat och det i sin tur förändras, är summan av alla ting oförändrad. / Pythagoras.

  Jenny! Jag känner dig inte men jag hoppas att du känner att vi är många " okända" som tänker på dig i din svåra tid.

  SvaraRadera